Vertrouwenspersoon - s.v. Laar voetbalclub Weert

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Imke Stals

Email: imkestals@hotmail.com

Telefoon: 06-21291096

 

Het bestuur van voetbalvereniging Laar heeft minimaal één onafhankelijke persoon aangewezen die enkel en alleen de functie van vertrouwenspersoon vervult voor haar leden, ouders, vrijwilligers en medewerkers.  De vertrouwenspersoon is eerste aanspreekpunt en begeleider voor slachtoffers van ongewenst gedrag, mits dit gedrag zich binnen de context van het verenigingsleven afspeelt, heeft afgespeeld of daaruit voortvloeit.

Onder ongewenst gedrag kunnen onder meer worden ervaren bedreiging, discriminatie en seksuele intimidatie. Ook andere vormen van intimidatie of van verbaal of lichamelijk geweld kunnen als ongewenst worden ervaren.

Het bestuur verzoekt een lid, ouder, vrijwilliger of werknemer van de vereniging die wordt geconfronteerd met ongewenst gedrag de melder op de mogelijkheid te wijzen om de Vertrouwenspersoon in te schakelen. Uiteraard kan het ook worden gemeld bij het bestuur van SV Laar.

Alle leden, ouders, vrijwilligers of werknemers hebben de verantwoordelijkheid bij te dragen aan het voorkomen van ongewenst gedrag.'

Taken:

De vertrouwenspersoon is voor leden, ouders, vrijwilligers en werknemers aanspreekbaar voor problemen, die te maken hebben met ongewenst gedrag;

De vertrouwenspersoon behandelt meldingen strikt vertrouwelijk;

De vertrouwenspersoon begeleidt  het verdere verloop van de melding;

De vertrouwenspersoon beantwoordt vragen en verwijst naar hulpinstanties;

De vertrouwenspersoon houdt van alle zaken een eenvoudige rapportage bij;

De vertrouwenspersoon stelt het Dagelijks Bestuur van de vereniging in kennis van de melding;

De vertrouwenspersoon brengt alleen met toestemming van de betrokkene over zijn/haar melding een inhoudelijk rapport uit aan het Dagelijks Bestuur.

De vertrouwenspersoon adviseert het Dagelijks Bestuur (DB) gevraagd en ongevraagd over  het omgaan met ongewenst gedrag binnen de vereniging en de wijze waarop dit is te voorkomen. 

Met toestemming en op verzoek van betrokkene nemen derden deel aan het gesprek tussen betrokkene en de Vertrouwenspersoon.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!